Testosterontest

Ultimata guiden för testosterontillskott

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Werlabs
Testosterontest

Testosterontest är alltid en god idé om du är orolig över dina värden, eller kanske för den nyfikna.

Vanliga symptom av brist på testosteron är att man blir konstant trött, lågt med energi, nedstämd, lätt att bli irriterad och sämre sexlust och svårare att få erektion.
Det är vanliga symptom som enkelt kan blandas ihop med vardagsproblem, men att ta ett testosterontest så får man svart på vitt, vilka värden du har, om du ligger i något typ av gränsland eller ifall du har bra värden.

Werlabs erbjuder ett test som rekommenderas, här får du välja mellan två olika test. Ett kallas det lilla testet och det andra de stora.
Båda går tillväga på samma sätt, man gör ett blodprov som bör tas på fastande mage, gärna innan kl 10 på morgonen. för mer information om hur du går tillväga kan du se här

Hur märker man ett lågt testosteronvärde?

Ett lågt testosteron påvisar ofta en mångfald av bieffekter, varav ny forskning påvisar att det testosteron bidrar till att vi får ett bättre humör och mer energi. Ett lågt testosteronvärde brukar ofta påvisa konstant trötthet, lättirritation, sömnbrist och nedstämdhet. Man ser ofta en sänkning av testosteronvärden ju äldre man blir, och irritation, trötthet och lite sömn låter nog relaterbart till många pensionärer ute i Sverige.

Vetenskapligt så finns det större stöd för män upplever dessa bieffekter, men forskning som pågår försöker även bevisa detta på kvinnliga fokusgrupper.
Vad är då vanliga orsaker till låga testosteronvärden? Det finns en hel del, men om vi ska ta den av de vanligaste så är fetma en vanlig orsak, nu när vi har mat i överflöd och vi måste tänka på vad vi ska äta, snarare än förut, äta allt för att överleva, så är fetma en vanlig folksjukdom i dagens samhälle.
Naturligt så sjunker testosteronnivåerna hos både kvinnor och män under medelåldern, och därefter fortsätter den sjunka vilket är helt naturligt. Man brukar säga att runt 40 år kan en frisk person räkna med en nedgång på cirka 1.2% per år.
Man kan även på sjukvården notera att antalet män som lider av testosteronbrist har en ökning. Orsaken är inte helt kartlagd ännu, vetenskapligt.
Men utskrivningen av testosterontillskott till män har ökat stadigt under åren.
Under 2014 kunde man se att nästan 15.000 svenska män fick testosteron på recept.
Stefan Arver som är verksam vid Karolinska institutet i Stockholm har förklarat i en intervju med Sveriges radio att han tror att fler män skulle må bra av att få testosteron utskrivet.

Det finns studier som talar för att testosteronbehandling kan höja blodtrycket och det råder en viss skeptisism mot testosteronbehandling inom läkarkåren. Testostereon är ju även viktigt för kvinnor, fast det inte är lika välstuderat som män, men det är även god idé för en kvinna att hålla koll på sina värden, för ditt egna välmående.

 

KÖP TESTOSTERONTEST